HaminaKotka Satama luopuu tontista, kaupunki teki esisopimuksen akkumateriaalitehdasta varten – kaupunginhallitus käsitteli asiat tänään

Akkumateriaalitehtaan sijoittuminen Haminaan on ottanut uusia askeleita. Hamina on saanut haltuunsa tontin, ja esisopimus Finnish Battery Chemicalsin kanssa on tehty.

HaminaKotka Satama Oy luopuu porttitalon viereisestä kentästä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Akkumateriaalitehtaan sijoittuminen Haminaan etenee.

Haminan kaupunki ja Suomen Malmijalostuksen omistama tytäryhtiö Finnish Battery Chemicals ovat neuvotelleet esisopimuksen tontista, jolle voidaan perustaa prekursorimateriaalia tuottava pCAM-tehdas. Materiaalia käytetään litiumioniakkujen valmistuksessa.

– Esisopimuksen valmistelu jo kertoo siitä, että Hamina ja koko seutu kiinnostaa sijoittajia. Nämä päätökset osoittavat myös, että olemme arvostettu, ketterä ja joustava yhteistyökumppani, toteaa kaupunginjohtaja Hannu Muhonen Haminan kaupungin tiedotteessa.

Haminan kaupunki ja HaminaKotka Satama Oy ovat neuvotelleet porttitalon viereisen kentän poistamisesta yhtiön ja kaupungin välisestä vuokrasopimuksesta. Kenttää kaavaillaan uuden akkumateriaalitehtaan sijainniksi.

Kaupunki maksaa satamayhtiölle sen vuokra-alueeseen panostamat kustannukset.

Vuokrasopimuksen muutos ja esisopimus käsiteltiin tänään Haminan kaupunginhallituksessa.