1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopion seurakuntayhtymä myymässä keskusseurakuntatalon – toinen kilpailutus ratkennut

Ostaja on Jalon Rakentajat Oy, joka teki tarjouskilpailussa korkeimman tarjouksen. Seurakuntayhtymä luopuu Suokadulla sijaitsevasta keskusseurakuntatalosta, koska sen korjaamiseen ei ole rahaa ja toimintoja voidaan siirtää muualle.

Kuopion keskusseurakuntatalo Suokadulla. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kuopion seurakuntayhtymä on saanut kilpailutettua keskusseurakuntatalon myynnin uudelleen. Yhteiselle kirkkovaltuustolle esitetään Jalon Rakentajat Oy:n tarjousta. Yhtiö tarjoaa kiinteistöstä 582 euroa kerrosneliömetriltä.

Kilpailutus jouduttiin uusimaan, koska viime vuonna tarjouskilpailun tehnyt Lehto Asunnot vetäytyi hankkeesta. Nyt saatu tarjous on lähellä samaa tasoa. Lehto Asunnot tarjosi 603 euroa neliömetriltä. Silloisella tarjouskierroksella seuraavaksi korkein tarjous oli NCC:n tekemä 503 euroa kerrosneliömetriltä.

Suokadulla sijaitseva keskusseurakuntatalo tarvitsisi arviolta yli kymmenen miljoonan euron peruskorjauksen. Seurakuntayhtymä luopuu talosta, koska sillä ei ole varaa peruskorjaukseen ja toimintoja voidaan siirtää muualle.

Rakennushanke vaatii kaavamuutoksen, jota seurakuntayhtymä jatkaa Jalon Rakentajien kanssa. Kaupan kokonaishinta riippuu lopullisista rakennusoikeusneliöistä, jotka tarkentuvat kaavamuutoksen myötä. Aiemmin seurakuntayhtymästä on arvioitu, että rakennettavaa kerrosalaa tulisi runsaat 8000 neliömetriä.