Hyppää sisältöön

Netissä leviää video, jossa vartija repii naista hiuksista ja pitää maassa kovin ottein espoolaisessa K-marketissa – nainen huutaa, ettei saa henkeä

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa vartija kohtelee naista väkivaltaisesti muun muassa pitäen tätä maassa polvellaan painaen. Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee vartijaa pahoinpitelystä ja naista näpistyksen yrityksestä Espoon Vallikalliossa sijaitsevassa kaupassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii epäiltyä pahoinpitelyä espoolaiskaupassa. Kuvituskuva. Kuva: Johanna Manu / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on aloittanut esitutkinnan epäillystä pahoinpitelystä ja näpistyksen yrityksestä Espoon Vallikalliossa sijaitsevassa K-marketissa.

Viime lauantaina 22. toukokuuta kaupassa sattui poliisin mukaan tilanne, jossa vartija käytti näpistyksen yrityksestä epäiltyyn naiseen turhan kovia otteita. Vartijaa epäillään naisen pahoinpitelystä.

Sosiaalisessa mediassa leviää video tilanteesta, jossa vartija yrittää saada vastustelevalta naiselta tämän mahdollisesti näpistämät tavarat. Vartija pitää naista kiinni ja pakottaa tämän maahan makaamaan. Nainen väittää vartijan lyöneen häneltä hampaan irti. Vartija uskoo, että nainen on piilottanut haameensa alle kaljoja.

Paikalla olleet muut asiakkaat kuvasivat tilannetta ja kehottivat vartijaa monta kertaa lopettamaan. Videolla näkyy, kun vartija pitää hänen kasvoilleen sylkäisevää naista maassa selästä polvellaan painaen. Nainen huutaa, että hän ei saa henkeä.

Paikalla on myös lapsi, jonka itku kuuluu videolla. Lopulta poliisit saapuvat paikalle.

– Selvitämme, mitä on tilanteen taustalla myös valvontakameravideoista. Tiedotimme (siirryt toiseen palveluun) asiasta, koska asiakkaan ja vartijan painista leviää video sosiaalisessa mediassa, kertoo tutkinnajohtaja, rikosylikonstaapeli Jari Saarelainen.

Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan vartija on palkattu kauppaan turvallisuusyrityksen kautta. Vartijan toiminnasta on reklamoitu tämän työnantajalle, joka selvittää asiaa. Kauppiaan mielestä vartijan käytös ei ollut hyväksyttävää.

IS:n mukaan kaupan henkilökuntaa on uhkailtu netissä videon tapahtumien vuoksi. Tapauksen esitutkinta on alussa, ja poliisi tulee kuulemaan osallisia lähiaikoina.

Netissä leviävästä videosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)