1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotustodistus

Päijäthämäläiset joutuvat odottamaan sähköistä koronarokotetodistusta – tietoja korjattava ennen siirtoa Omakantaan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä arvioi, että kakkosrokotteen saaneiden rokotustodistukset saadaan Omakantaan kesäkuun alkupuolella.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on nyt rokotettu yli 95 000 yli 16-vuotiasta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ei voi vielä antaa todistuksia koronarokotuksista sähköisesti. Tiedot on kirjattu potilastietojärjestelmään, mutta koska kirjausohjeet ovat sittemmin muuttuneet, pitää korjaukset tehdä ennen tietojen siirtämistä Omakantaan.

Todistuksen voi saada henkilö, jolle on annettu kaksi annosta, eli myös tehosterokote. Päijät-Hämeessä kakkosrokotteita on annettu tähän mennessä lähinnä yli 80-vuotiaille.

Kiireellisissä tapauksissa voi todistusta pyytää tulostettuna omasta sote-keskuksesta tai työterveydestä, jos rokote on saatu siellä.

Yhtymän rokotusvastaavan Kimmo Kuosmasen mukaan korjaukset saataneen tehtyä parissa viikossa, eli valtaosa kesäkuussa toisen kerran rokotettavista ehtisi saada rokotustodistuksensa saman tien Omakantaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tiedottanut nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että kansallinen rokotustodistus on saatavilla Omakannasta 25. toukokuuta lähtien.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.