Korona ruuhkautti poliisin lupapalvelut Jyväskylässä, jonoja puretaan poikkeuksellisesti tulevana viikonloppuna

Poliisi on varoitellut passihakemusjonojen pitenemisestä, kun koronarajoituksia puretaan ja yhä useampi suunnittelee matkaa ulkomaille. Asiointi on lauantaina mahdollista vain etukäteen varatulla ajalla passi- ja henkilökorttiasioissa.

Passijono Sisä-Suomen poliisilaitoksella Tampereella, jossa poliisin lupapalvelut ovat tulevana lauantaina Jyväskylän tapaan auki. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Poliisin lupapalvelut Jyväskylässä ovat ruuhkautuneet, ja jonoja pyritään nyt purkamaan pitämällä lupapalvelu poikkeuksellisesti auki tulevana lauantaina.

Sisä-Suomen poliisilaitos tarjoaa ylimääräisiä asiointiaikoja passi- ja henkilökorttihakemuksia varten Jyväskylän lisäksi myös Tampereella.

Poliisi on jo aiemmin varoitellut passijonojen voivan venyä kesän lähestyessä, kun korona-aikana vanhenevia passeja ei ole haettu ja koronarajoitusten keventyessä yhä useampi on alkanut suunnitella taas ulkomaille matkustamista.

Paikoin kangertelua poliisin palveluihin on keväällä aiheuttanut myös se, että koronan takia poliiseja on ollut etätöissä.

Asiointi on lauantaina mahdollista vain etukäteen varatulla ajalla passi- ja henkilökorttiasioissa. Ajanvarausaikoja on saatavilla rajoitetusti, ja ne ovat varattavissa poliisin verkkosivuilla.