1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa – Kiuruvedellä äänen voi antaa kiertävässä kirjastoautossa

Kuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona. Äänestyspaikkoja on tuttuun tapaan etenkin kauppakeskuksissa.

Kuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon 8. kesäkuuta saakka. Kuva: Yle/Sofi Nordmyr

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Koronatilanteen takia äänestyspaikoilla on kiinnitetty erityistä huomiota terveysturvallisuuteen. Esimerkiksi Kuopiossa on järjestetty drive-in ennakkoäänestys autossa henkilöille, joilla on todennäköinen tai mahdollinen korona-altistus. Tällaisia ennakkoäänestyspaikkoja on kaupungintalolla, kaupunginkirjastolla sekä Matkuksen ostoskeskuksessa.

Jokaisessa kunnassa on vähintään yksi yleinen ennakkoäänestyspaikka. Esimerkiksi Kuopiossa ennakkoäänestyspaikkoja (siirryt toiseen palveluun) on kauppakeskuksissa Kolmisopessa, Matkuksessa, Päivärannassa ja Prismalla sekä joillakin lähikirjastoilla ja kyläkouluilla.

Siilinjärvellä voi äänestää ennakkoon (siirryt toiseen palveluun)kunnantalolla tai Vuorelan koululla. Kiuruvedellä taas voi äänestää kaupungintalon lisäksi (siirryt toiseen palveluun)vaikkapa kiertävässä kirjastoautossa. Myös Leppävirralla kiertää ennakkoäänestysauto, jonka reitin voi katsoa tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Varkaudessa ennakkoäänestyspaikkoja on viisi (siirryt toiseen palveluun). Ne ovat Citymarket, kirjasto, Tehtaan koulu, Könönpellon koulu sekä Kangaslammin kirjasto.

Iisalmessa ennakkoäänestyspaikkoina toimivat (siirryt toiseen palveluun) Citymarket, kulttuurikeskus, tori, ammattiopistot, Savonia AMK ja Lyseo.

Ennakkoäänestykseen on otettava mukaan henkilöllisyystodistus, jollaiseksi kelpaa esimerkiksi henkilökortti, passi tai ajokortti. Kotiin tullut äänioikeusilmoitus nopeuttaa äänestämistä ennakkoäänestyspaikassa, mutta myös ilman sitä voi äänestää.

Kuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon 8. kesäkuuta saakka.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.