1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys käynnistyi Päijät-Hämeessä pääosin perinteisellä mallilla – Lahdessa drive-in-piste karanteeniin asetetuille

Suuri osa ennakkoäänestyspaikoista on kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja kirjastoautoissa.

Eristykseen tai karanteeniin määrätyt eivät saa mennä normaalille ennakkoäänestyspaikalle, mutta Lahdessa he voivat äänestää autosta. Kuva ensimmäiseltä ennakkoäänestyspäivältä Lahden messukeskukselta. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Kuntavaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt. Päijät-Hämeessä ensimmäiset ennakkoäänestyspisteet avautuivat aamuyhdeksältä. Lahdessa äänestyspaikat avataan kymmeneltä tai myöhemmin.

Ennakkoon voi äänestää perinteiseen tapaan kauppakeskuksissa ja kirjastoissa. Lahdessa tarjotaan korona-altistuksen vuoksi karanteeniin asetetuille mahdollisuus äänestää autosta messukeskuksen drive-in-pisteellä. Messukeskuksen sisällä on myös tavallinen ennakkoäänestyspaikka.

Hartolassa on järjestetty ennakkoäänestyspaikka ulos kirjaston eteen. Heinolassa, Orimattilassa ja Iitissä äänensä voi antaa myös kirjastoautossa, Asikkalassa kiinteitä pisteitä täydentää kiertävä ennakkoäänestys.

Tarkempia tietoja äänestyspaikoista on muun muassa kuntien nettisivuilla.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.