1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ennakkoäänestys

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi – Oulussakin hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota äänestyspaikoilla

Oulussa on aiempaa enemmän toimitsijoita valvomassa muun muassa turvavälien pitämistä. Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on 26.5.–8.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Oulun Valkeassa oli ensimmäisten ennakkoäänestystuntien aikana jonoa vaalitoimitsiijan pakeille. Kuva pian ennakkoäänestyspaikan auettua keskiviikkona 26.5. kello 10 jälkeen. Kuva: Pekka Loukkola / Yle

Oulussa ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkiaan 23 (siirryt toiseen palveluun), äänen voi käydä antamassa useassa marketissa sekä muun muassa Oulu 10:ssä, Oulun teatterilla ja joissain kirjastoissa.

Esimerkiksi Kuusamossa on viisi ennakkoäänestyspaikkaa (siirryt toiseen palveluun), Ylivieskassa taas kaksi (siirryt toiseen palveluun). Näissä kunnissa yksi paikoista on kiertävä äänestysbussi.

Ennakkoäänestyspaikkojen aukiolon laajuus ja aukioloajat vaihtelevat.

Oulussa on aiempaa enemmän toimitsijoita valvomassa turvavälejä, kertoo Oulun keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Aulikki Heinonen.

Vaalitoimitsijoilla on turvallisuuden takaamiseksi maskit ja käytössä myös käsidesi.

Kuntavaalien 2021 kotimaan ennakkoäänestysaika on 26.5.–8.6. Ulkomailla voi äänestää ennakkoon ulkomailla: 2.–5.6.2021. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.