1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisluokka

Ylen uutisluokka selvitti: harva kajaanilaisnuori tietää nuorisovaltuustosta – kuuntele nuorten tekemä juttu, mitä pitäisi tehdä

Uutisluokan ajatuksena on, että oppilaat tekevät itse uutisjutun heitä kiinnostavasta aiheesta. Kajaanin lyseon 8A luokkaa kiinnosti, kuinka hyvin nuoret tietävät, mikä on nuorisovaltuusto ja mitä se tekee.

Kajaanilaiset Evert Kopperoinen, Jooseppi Rautiainen, Aapo Remes ja Petrus Schmidt ovat Ylen uutisluokkalaisia. Kuva: Joni Takalo / Yle

Kuntavaalivuosi tuo mukanaan myös Ylen uutisluokat. Uutisluokan ajatuksena on, että oppilaat tekevät itse uutisjutun heitä kiinnostavasta aiheesta Ylen uutiskummin avustuksella. Nämä uutisjutut julkaistaan tänään keskiviikkona Yle Areenassa.

Kajaanissa uutisluokkana oli Lyseon 8A luokka, jota kiinnosti, kuinka hyvin nuoret tietävät, mikä on nuorisovaltuusto ja mitä se tekee. Työryhmässä olivat Evert Kopperoinen, Jooseppi Rautiainen, Aapo Remes ja Petrus Schmidt.

– Hieman pelottaa, että nuoret tietävät liian vähän, Kajaanin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kiia Maria Kuru kertoi uutisluokalle.

Nuorisovaltuuston varasihteeri Peppi Tukian mukaan nuorisovaltuustoa voisi mainostaa esimerkiksi somessa. Aina nuoria koskevat aiheet eivät tule nuorisovaltuuston aloitteesta.

– Ne voivat tulla muilta nuorilta, että tehkää tästä meitä häiritsevästä asiasta aloite.

Kuuntele alta nuorten tekemä juttu:

Kajaanin lyseon 8A luokan oppilaat tekivät kyselytutkimuksen 9.-luokan oppilaille. Gallupissa kysyttiin, kuinka hyvin nuoret tietävät, mitä nuorisovaltuusto tekee. Tulosten perusteella haastateltiin nuorisovaltuuston puheenjohtaja Kiia Maria Kurua ja varasihteeri Peppi Tukiaa. Jutun toimittivat Jooseppi Rautiainen ja Petrus Schimdt.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.