Koronavuosi teki Marika Haverisesta kesätyöttömän – nyt hän täyttää vapaaehtoisena ruoka-apukasseja

Koronaepidemia näkyy jälkipotkuisesti ihmisten taloudellisessa tilanteessa. Apua tarvitsevat niin lapsiperheet kuin vanhukset. Kajaanissa seurakunnan diakoniatyöntekijät ja vapaaehtoiset jakavat ruokakasseja apua tarvitseville.

Auttamisesta voi tulla intohimo - kajaanilainen Marika Haverinen pakkaa vapaaehtoisena ruoka-apukasseja
Auttamisesta voi tulla intohimo - kajaanilainen Marika Haverinen pakkaa vapaaehtoisena ruoka-apukasseja

Kulunut koronavuosi lisäsi ruoka-avun tarvitsijoita Kajaanissa. Ruokala Eineksen tiloissa Kajaanissa jaetaan seurakunnan diakoniatyöntekijöiden ja vapaaehtoisten voimin ruokakasseja apua tarvitseville. Apua tarvitsevat niin lapsiperheet kuin vanhukset.

Diakoni Paula Sirviö kertoo, että kasseja jaettiin paljon myös viime vuonna. Kysyntä on sittemmin vain kasvanut, sillä korona näkyy jälkipotkuisesti ihmisten taloudellisessa tilanteessa.

– Vanhukset ovat hakeneet yllättävän paljon ruoka-apua. Tämä näkyy myös lapsiperheiden arjessa, kun koulut ja päiväkodit ovat kiinni. Lapsilta jää yksi lämmin ateria päivässä pois.

Yksi vapaaehtoisista on seurakunnan harjoittelija Marika Haverinen, jolla on omakohtaista kokemusta siitä, kun korona vie työt.

– Jäin viime kesänä koronan vuoksi kesätyöttömäksi. Sitten tuli tieto, että vapaaehtoistyötä olisi tarjolla muun muassa ruokakassien täyttäjänä.

Haverinen innostui asiasta ja lähti katsomaan, minkälaista työ olisi. Nyt hän kokee jääneensä vapaaehtoistyöhön koukkuun. Haverisesta tuntuu hyvältä tehdä vapaaehtoistyötä, josta tulee muille hyvä mieli.

– Kävin viime kesänä hirmu uskollisesti täällä. Kun kuulin, että nyt tämä tapahtuu uudelleen, kysyin erikseen, että voinko minäkin tulla.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.