Hyppää sisältöön

Remu Aaltonen teki uutta musiikkia oululaismuusikoiden kanssa: Remu & Skuugi Darlingsilta tulee perjantaina ensimmäinen single

Remu Aaltonen on aiemmin ilmoittanut lopettavansa musiikin tekemisen, mutta innostui kuitenkin perustamaan bändin Petri Laukan Hurriganes-aiheisessa väitöstilaisuudessa vuonna 2013.

Remu & Skuugi Darlings -yhtyeeltä julkaistaan perjantaina ensimmäinen single. Kuva: Hannu Sormunen

Legendaarisesta Hurriganes-yhtyeestä tuttu Remu Aaltonen on levyttänyt uutta musiikkia oululaisten muusikoiden kanssa.

Aaltonen on aiemmin ilmoittanut lopettavansa musiikin tekemisen, mutta innostui kuitenkin perustamaan bändin Petri Laukan Hurriganes-aiheisessa väitöstilaisuudessa 2013.

Remu & Skuugi Darlings -yhtyeeltä julkaistaan perjantaina ensimmäinen single. Bändin sanoittaja ja basisti Petri Laukka muistaa hyvin ensimmäiset treenit kunnioittamansa muusikko Remu Aaltosen kanssa.

– Mun puntista, käsistä, niskasta ja päästä ei löytynyt yhtään sellaista kohtaa, mikä ei olisi tärissyt, kun Remu rupesi vetämään ensimmäisiä treenejä Helsingin Kalliossa, ennen ensimmäistä keikkaa.

Laukka kertoo, että Aaltonen on legenda ja hänen uraansa, näkemyksiään ja tulkintojaan asioista kunnioitetaan.

– Aaltonen on ällistyttävän määrätietoinen. Hänellä on selvä näkemys aina, kun tehdään musiikkia, että mitä siinä pitää olla, ja mitä siinä ei saa olla. Mikä on liikaa, mikä liian vähän. Toisaalta myös se, että Remu kunnioittaa aina sopimuksia. Kun sovitaan, että joku asia hoidetaan, se myös hoidetaan juuri niin kun on sovittu. Siitä ei anneta periksi. Lisäksi Aaltonen on hyvin musikaalinen, mikä ei välttämättä aina tule ilmi. Nämä kolme tekijää ovat todella kiinnostavia hänessä.

Bändin kokoonpanossa ovat mukana Aaltosen ja Laukan lisäksi Jarmo Heikkinen ja Juha Seilonen.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.