Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaalla paljastui alaikäisten huumerinki – Poliisi on huolissaan lasten ja nuorten päihteiden käytöstä pohjalaismaakunnissa

Poliisi on takavarikoinut nuorilta kannabista ja huumaavia lääkkeitä. Huumausaineiden välitys paljastui poliisille kadulla tehdyn huumausaineiden kenttävalvonnan yhteydessä. Huumekauppaa on käyty myös verkossa.

Kuvituskuva Kuva: lev dolgachov

Pohjanmaan poliisi on erittäin huolissaan lasten ja nuorten päihteiden käytöstä. Poliisi on tutkinut keväällä huumausainerikosten sarjaa, jossa epäiltyinä on ollut useita 15-16 vuotiaita nuoria.

Alaikäiset ovat välittäneet muun muassa Seinäjoella kannabista ja huumaavia lääkkeitä. Viitteitä on myös amfetamiinin välittämisestä. Esitutkinnassa on selvinnyt, että myös asiakkaat ovat olleet alaikäisiä.

Kotietsinnöissä on takavarikoitu kannabista, Ksalol-tabletteja ja käteistä rahaa, jonka epäillään olevan huumausainekaupasta saatua rikoshyötyä.

Huumausainekauppaa on käyty anonyymissa Tor-verkossa ja pikaviestisovelluksia, kuten Wickr ja Snapchat, hyödyntämällä. Poliisi kehottaa huoltajia seuraamaan lastensa vapaa-ajanviettoa ja matkapuhelimen käyttöä.

Tehostettua päihdevalvontaa koulujen päättäjäisviikonloppuna

Poliisin mukaan nuorten huumeidenkäyttö on huolestuttavasti lisääntyvä trendi Pohjalaismaakunnissa. Poliisi kehottaakin huoltajia kiinnittävän huomiota lasten ja nuorten vapaa-ajan viettoon ja matkapuhelimen käyttöön. Tor-selain ja anonyymit pikaviestisovellukset saattavat viitata myös laittomuuksiin.

Pohjanmaan poliisi suorittaa tehostetusti päihdevalvontaa koulujen päätösviikolla ja viikonloppuna. Päihdevalvonnassa keskitytään nuorten alkoholin ja huumausaineiden käyttöön ja välittämiseen.

Poliisi toivookin, että huoltajat käyvät pelisäännöt läpi nuorten kanssa ennen viikonloppua ja selvittävät missä ja kenen kanssa iltaa vietetään.

.
.