1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansalaisopistot

Rantasalmen kylien kansalaisopistotoiminta säilynee sittenkin

Kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan palvelulautakunnan päätöksessä, jonka myötä kansalaisopiston toiminta kylillä olisi loppunut. Toiminnan säilyttäminen vaatii 9000 lisämäärärahan, josta päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Kuva: Yle

Rantasalmella ehdotetaan lisämäärärahaa Kansalaisopiston toimintaan, jotta sivukylien toiminta voitaisiin säilyttää.

Palvelulautakunta päätti huhtikuussa keskittää opetuksen kirkonkylälle. Nyt kuitenkin kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan, ja ajaa nyt sivukylien opetuksen jatkumista. Tämä vaatii tälle tilikaudelle 9000 euron lisämäärärahan.

Rantasalmen hallintopäällikkö Harri Korhonen kertoo, että kaupunginhallituksen päätös oli yksimielinen.

– Kansalaisopisto tarvitsee tiedon pian ja siksi asialla oli kiire. Asiasta keskusteltiin valtuuston iltakoulussa ja sen jälkeen kunnanhallitus käytti otto-oikeuden ja ehdotti lisämäärärahaa. Uskoisin, että valtuusto tulevana maanantaina hyväksyy määrärahaehdotuksen.

Alkuperäinen päätös harmistutti myös kylän asukkaita. Teimasaaren kyläyhdistys sekä Tuusmäen kyläyhdistys olivat esittäneet kansalaisopetuksen toimintaan liittyen oikaisuvaatimuksen. Vaatimukset koskivat palvelulautakunnan huhtikuussa tekemää päätöstä.

Molemmat kyläyhdistykset kokivat oikaisuvaatimuksessaan, ettei kyläyhdistyksiä oltu kuultu kunnan elinvoimaisuuden arvioinnissa riittävästi.