1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammattikorkeakoulut

Kajaanin ammattikorkeakoulun opiskelijatiimi voitti valtakunnallisen pelialan kilpailun – voitto tuli pulmia ratkomalla

Kilpailun osakilpailut järjestettiin viime vuosista poiketen verkossa. Valtakunnallisen palkinnon voittaneen pulmanratkontapelin kehitys aloitettiin keväällä 2020. Pelissä pelaaja ratkoo pelimaailmasta löytyviä ongelmia ohjelmoimalla ympäristöään. 

Team Script Deprivedin kehittämä DreamScript on pulmanratkontapeli menestyi valtakunnallisen pelialan kilpailussa. Kuva: Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan opiskelijatiimi on voittanut valtakunnallisen pelialan kilpailun. Team Script Deprivedin kehittämä DreamScript on pulmanratkontapeli, jossa pelaaja ratkoo pelimaailmasta löytyviä ongelmia ohjelmoimalla ympäristöään.

Pelin kehitys aloitettiin keväällä 2020, mutta tiimin tuottaja ja pääohjelmoija Markku Hartikaisen mukaan korona-aika ei ole ollut haasteena tiimin toiminnalle.

Voittajatiimi oli yksi yhdeksästä finalistista, joiden joukossa oli myös toinen KAMKin opiskelijatiimi: Team Super Critical Finger. Tapahtuman kolme osakilpailua järjestettiin viime vuosista poiketen verkossa. Finaali järjestettiin verkossa jo toista kertaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.