1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Lahden Aleksanterinkadun ylittänee jatkossa Seitti

Arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja WSP Finland Oy:n suunnittelema ehdotus, Seitti. Sillan toteuttamiskelpoisuutta arvioidaan jatkossa sen pohjalta.

Seitti oli sekä tuomariston että yleisön suosikki, ja se on nyt tulevan suunnittelun pohjana. Kuva: Tuomas Uusheimo

Silta yhdistäisi toteutuessaan Lahden Seurahuoneen ja Sokos-tavaratalon kohdalla eri puolilla katua sijaitsevat hotellitilat.

Kilpailu oli osa asemakaavoitusprosessia. Kilpailun järjesti Lahden kaupunki ja Osuuskauppa Hämeenmaa. Mikäli silta toteutuu, vastaa sen rakennuskustannuksista Hämeenmaa.

Palkintolautakunta valitsi neljästä vaihtoehdosta voittajaksi Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja WSP Finland Oy:n Seitti-ehdotuksen. Siinä toteutuvat parhaiten kilpailuohjelmassa asetetut tavoitteet.

– Palkintolautakunnan yhteistyö oli hyvää ja rakentavaa. On hienoa, että voittaja on nyt saatu valittua ja kaavoitus pääsee käynnistymään, Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto sanoo.

Seitti oli myös yleisön suosikki. Siltaehdokkaita sai äänestää ja antaa niistä kommentteja. Seitti oli suosituin ehdotus saaden 32 prosentin kannatuksen. Toiseksi suosituin oli Hiljain (29 %), kolmanneksi Lento (23 %) ja neljänneksi Halo (5 %).

11 prosenttia vastaajista näki, ettei ylikulkusiltaa tulisi toteuttaa lainkaan.

Tammikuussa kilpailuun ilmoittautui 23 suunnitteluryhmää, joista neljä valittiin tekemään ehdotuksensa ylikulkusillasta.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.