1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. järjestötoiminta

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja luopuu tehtävästään – taustalla epäonnistunut viestintä Naantalin kohutalliin liittyen

Turun eläinsuojeluyhdistys oli rikosepäilyihin liitetyn hevostallin yhteistyötaho. Yhdistys lopetti yhteistyön tallin kanssa rikosepäiltyjen tultua julki. Ensin yhdistys kutsui kuitenkin Turun Sanomissa julkaistua uutista valheelliseksi.

Kuva ei liity uutiseen. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Turun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Kalle Tuulos luopuu tehtävästään. Eron taustalla on epäonnistunut viestintä Naantalin hevostalliin liittyen.

Yhdistyksen Facebook-sivulla julkaistiin tiistaina päivitys, jossa Turun Sanomien ensimmäisen uutisen tietoja pidettiin valheellisina. Päivitys poistettiin myöhemmin.

TESY kertoo, että yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin torstaina johtokunnan päätöksellä Mari Eerola. Varapuheenjohtajana jatkaa Taru Säteri. Tuulos kuitenkin jatkaa hallituksen jäsenenä.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Britt-Marie Juup sanoi Ylen haastattelussa keskiviikkona, että kyse oli vaillinaisilla tiedoilla tapahtuneesta hätiköidystä viestinnästä.

– Olemme koko yhdistyksen johtokunnan puolesta äärimmäisen pahoillamme entisen puheenjohtajan Kalle Tuuloksen kirjottamasta harkitsemattomasta kommentista. Siitä sai erheellisesti sen kuvan, että olisimme kieltäneet mahdolliset nuorten kokemat tapahtumat, kun tarkoitus oli viitata ainoastaan eläintenhoitoon liittyviin asioihin. Kommentti oli yksin Tuuloksen tekemä, eikä se edustanut koko yhdistyksen tai sen johtokunnan kantaa, TESY kertoo tiedotteessaan.

TESY korostaa, että yhdistys haluaa, että hevostallin tapahtumat tutkitaan nyt perinpohjaisesti.

Lue lisää:

Turun eläinsuojeluyhdistys menettänyt jäseniä – syynä Naantalin hevostallikohu

TESY pelkää naantalilaistallin rikosepäilyjen vaikutusta eläinsuojelutyöhön – toiminnanjohtaja: "Meillä ei ole ollut tietoa tällaisesta"

Poliisi on ottanut kaksi henkilöä kiinni naantalilaisen hevostallin tapauksessa