1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ennakkoäänestys

Suurimmassa osassa Etelä-Karjalan kuntia naiset ovat äänestäneet ennakkoon aktiivisemmin kuin miehet – hitaimmin ennakkoäänestys käynnistyi Lemillä ja Taipalsaarella

Toisena ennakkoäänestyspäivänä aktiivisimpia ovat Etelä-Karjalassa olleet rautjärveläiset. Hitaimmin on lähdetty liikkeelle Lemillä ja Taipalsaarella.

Etelä-Karjalassa ennakkoäänestys on lähtenyt liikkelle hieman aktiivisemmin kuin koko maassa keskimäärin. Kuva: Jarkko Heikkinen/Yle

Suurimmassa osassa Etelä-Karjalan kuntia naiset ovat olleet tähän mennessä miehiä aktiivisempia ennakkoäänestäjiä kuntavaaleissa. Samoin valtakunnallisesti naiset ovat olleet hieman miehiä aktiivisempia toisena ennakkoäänestyspäivänä.

Etelä-Karjalassa toisen ennakkoäänestyspäivän aktiivisimmat äänestäjät (siirryt toiseen palveluun) löytyvät ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän tapaan Rautjärveltä.

Rautjärvellä lähes kahdeksan prosenttia äänioikeutetuista on antanut ennakkoäänensä. Seuraavaksi eniten ovat tähän mennessä äänestäneet imatralaiset ja ruokolahtelaiset, joista lähes seitsemän prosenttia on antanut äänensä.

Hitaimmin ennakkoäänestys on lähtenyt liikkeelle Lemillä ja Taipalsaarella, joissa äänestysaktiivisuus on matalampi kuin koko maassa keskimäärin.

Suurimmassa osassa Etelä-Karjalan kuntia ennakkoäänestys on kuitenkin käynnistynyt hieman vilkkaammin kuin koko Suomessa keskimäärin.

Ylen vaalikone (siirryt toiseen palveluun) auttaa löytämään oman kuntavaaliehdokkaan.

Kuntarundi-podcasteista puolestaan voit kuunnella, mitkä asiat omassa kotikunnassasi puhuttavat vaalien alla.

Kuntavaaleihin liittyvät jutut löytyvät kootusti myös Ylen vaalisivustolta.