1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaarina

Kaarinan Valkeavuoren kouluhanke viivästyy – taustalla eturistiriita ja esteellisyys neuvotteluissa

Kaarinan tekninen lautakunta on päättänyt keskeyttää Valkeavuoren kouluhankkeen kilpailutuksen. Rakentamisen piti alkaa vuodenvaihteessa.

Kuvituskuva. Kuva: Yle/Monica Forssell

Kaarinan Valkeavuoren kouluhanke viivästyy, sillä kilpailutus keskeytetään. Tekninen lautakunta päätti tiistaina keskeyttää Valkeavuoren kouluhankkeen kilpailutuksen.

Kilpailutus keskeytettiin neuvottelujen aikana ilmi tulleen esteellisyyden ja eturistiriidan vuoksi. Neuvottelun keskeyttämisellä varmistetaan, että tarjoajia kohdellaan tasapuolisesti.

– Estellisyys tuli yllätyksenä. Osapuolista Kaarinan puolella oli esteellinen henkilö. Kun saimme tietää asiasta, niin päätimme keskeyttää neuvottelut. Päätöksellä vältämme mahdollisen pitkän valituskierteen, kertoo kaupunginjohtaja Harri Virta.

Kilpailu käynnistetään uudestaan, kun Kaarina on tehnyt uuden päätöksen urakka- ja hankintamuodosta.

– Päätös menee alkusyksyyn ja uuteen lautakuntaan kuntavaalien jäljiltä.

Rakentaminen oli määrä saada käyntiin vuodenvaihteessa. Vielä ei ole tiedossa, paljonko kilpailutuksen keskeyttäminen viivästyttää hanketta. Aikataulu selviää alkusyksyn aikana.

– Valkeavuoren uusia tiloja odotetaan Kaarinassa kovasti. Kaupunki tekee kaikkensa, jotta hankkeen valmistelu ja sen jälkeen suunnittelu- ja rakennustyöt saadaan nopeasti uudelleen käyntiin, toteaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta tiedotteessa.

Virta kertoo Ylelle, että ymmärtää, että kouluhankkeen viivästyminen harmittaa kaikkia kaarinalaisia.

– Jos jossain hankkeessa ei halua viivästyksiä, niin tässä. Äärettömän ikävä asia lapsille, vanhemmille ja tietty kaikille veronmaksajille.

Valkeavuoren koulussa opetetaan oppilaita 1–10 luokilla ja oppilaita on noin 800. Laajennukselle on tarvetta, sillä alueen oppilasmäärä kasvaa ja nykyiset koulurakennukset ovat huonokuntoisia.