1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoepidemia on levinnyt Forssan sairaalaan

Torstaina todetuista uusista tartunnoista viisi liittyy keskussairaalasta lähtöisin olevaan sairaalaepidemiaan. Se on levinnyt Forssan sairaalan osastolle ja sieltä myös eteenpäin.

Forssan seudulla varmistui torstaina Intian variantin leviäminen myös Forssan sairaalan ulkopuolelle. Kuva: Eeva Hannula / Yle

Kanta-Hämeessä on torstain koronatesteissä todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa. Sairastuneista viisi on Hämeenlinnan ja neljä Forssan seudulta.

Potilaista kaksi on sairastunut karanteenin aikana ja viiden muunkin tartuntaketjut selvillä. Sen sijaan kahden sairastuneen osalta tartunnanlähde on jäänyt epäselväksi.

Uusista tartunnoista viisi liittyy Kanta-Hämeen keskussairaalasta lähtöisin olevaan osastoepidemiaan, joka on levinnyt Forssan sairaalan osastolle (siirryt toiseen palveluun) ja sieltä intian variantti on levinnyt myös eteenpäin.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä 21 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yhdeksän koronapotilasta.

Perjantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 1 980 COVID-19-tartuntaa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.