1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Koronarokotetta pian tarjolla kolmekymppisille – Päijät-Sote suosittaa omaa terveysasemaa, mutta piikin saa Triossakin

Nelikymppiset ovat ottaneet muita ikäryhmiä harvemmin koronarokotteen, minkä vuoksi seuraavan ikäryhmän vuoro tuleekin jo nyt.

Nelikymppisiä on yritetty houkutella varaamaan vapaita aikoja kauppakeskus Triossa sijaitsevasta rokotuspisteestä. Arkistokuva helmikuulta 2021. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asiakkaista 30–39-vuotiaat pääsevät seuraavaksi varaamaan aikoja koronarokotuksiin. Hykyn mukaan nelikymppiset ovat ottaneet odotettua vähemmän koronarokotteita, joten seuraavan ikäryhmän vuoro tuli alueella hieman odotettua nopeammin.

Kolmekymppisten ajanvaraus alkaa tiistaina 1. kesäkuuta. Yhtymä suosittelee, että rokotusaika varataan omasta sote-keskuksesta tai omasta työterveydestä, jos työnantaja on sen mahdollistanut.

Jos asiakas vaikkapa käy Lahdessa töissä, eikä ehdi virka-aikaan oman kunnan sote-asemalle, saa ajan varata myös kauppakeskus Trion rokotuspisteelle. Triossa on ollut viime päivinä hyvin aikoja tarjolla.

Koronarokotusten nettiajanvaraus on ajoittain ruuhkautunut uuden ikäryhmän tullessa vuoroon. Jos aikaa ei löydy netistä heti, varausta kannattaa yrittää myöhemmin uudelleen.

Näillä näkymin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella rokotetaan koronaa vastaan kesäkuun puolivälissä jo kaikkia yli 16-vuotiaita.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.