1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nightwish

Nightwishin uusi basisti on Wintersunin Jukka Koskinen

Metallibändi Nightwish paljasti eilen illalla, että yhtyeen uusi basisti on Jukka Koskinen. Hän soittaa yhtyeessä viikonlopun striimikeikoilla sekä myöhemmin alkavilla Euroopan- ja maailmankiertueella. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Nighwish Meksikossa vuonna 2015. Kuva: YLE/Mariem Henaine

Kansainvälisesti menestyneen metallibändi Nightwishin uusi basisti on suomalaisesta Wintersun-yhtyeestä tuttu Jukka Koskinen. Hänet tunnetaan myös Norther-yhtyeen basistina. Myös Nightwishin nykyinen rumpali Kai Hahto on yksi metallimusiikkia soittavan Wintersunin jäsenistä.

Nightwish paljasti basistin nimen eilen illalla hieman ennen An Evening with Nightwish in a Virtual World -striimikeikkaa. Yhtye esiintyy tänä viikonloppuna kahden striimikonsertin verran.

Nightwishin pitkäaikainen basisti Marko Hietala jätti yhtyeen alkuvuodesta. Facebook-tiedotteessaan Hietala kertoi haluavansa löytää uutta inspiraatiota ja syitä tehdä musiikkia.

Hietalan seuraajana Jukka Koskinen soittaa yhtyeen tämän viikonlopun striimikeikoilla sekä myöhemmin alkavilla Euroopan- ja maailmankiertueella. Koskisen jatkosta päätetään myöhemmin.

Nightwish esiintyy seuraavan kerran heinäkuun lopussa Kuopiorockissa sekä Qstockissa Oulussa. Esimerkiksi Kuopiorock ilmoitti aiemmin toukokuussa, että kesän festarin järjestäminen on lyöty lukkoon.

Lue lisää:

Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen paljasti Puoli seitsemän -ohjelmassa rakastavansa Pieni talo preerialla -sarjaa: "Tosi voimakasta kamaa"

Marko Hietala jätti menestysyhtye Nightwishin, haukkui musiikkialan ja tuomitsi Lähi-itään maksettavat osingot – mistä on kyse?