1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennejuopumus

Rattijuopot ja hurjasteleva mopopoika työllistivät poliisia Meri-Lapissa

Poliisi pysäytti Torniossa ja Kemissä perjantain ja lauantain välisen yön aikana kolme rattijuoppoa ja yhden huumekuskin. Lisäksi nuori mopokuski yritti ajaa poliisia karkuun viritetyllä mopolla Torniossa.

Poliisin liikennevalvonnan ansiosta liikenteestä saadaan pois vaarallisia kuljettajia. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Erilaiset liikennetehtävät ja liikennejuopumukset ovat työllistäneet poliisia Meri-Lapissa perjantaina päivällä sekä illalla ja lauantain vastaisena yönä.

Perjantaina päivällä poliisi pysäytti ammattiautoilijan, jonka epäillään syyllistyneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajoneuvon kuljettamiseen.

Kuljettajana toimineelle keski-ikäiselle miehelle tehtiin huumausaineen pikatesti, joka antoi positiivisen tuloksen kannabikselle. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Huumekuskeja tavattiin myös illalla

Perjantai-iltana poliisi pysäytti Tornion Putaalla henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Keski-ikäisen kuljettajan olemuksesta oli pystytty päättelemään, että hän on käyttänyt päihdyttäviä aineita.

Miehelle tehtiin huumausainepikatesti, joka osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Myöhään yöllä, lauantain puolella, poliisipartio pysäytti henkilöauton Kemin keskustassa ajoneuvon kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Henkilöautoa kuljettaneelle naiselle tehtiin huumausaineiden pikatesti, joka osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Naisella ei myöskään ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Naista epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Alaikäinen mopopoika hurjasteli Torniossa

Myöhään yöllä Torniossa poliisipartio havaitsi kevyen liikenteen väylällä mopon, jonka kuljettajan ajokunnon he päättivät tarkastaa. Partion kytkiessä pysäytysvalon päälle mopon kuljettaja lähti ajamaan karkuun.

Mopo pyrki pakoon käyttäen välillä huomattavan suuria nopeuksia ja kevyen liikenteen väyliä. Mopoa seurannut poliisipartio sai lopulta kuljettajan mielen muuttumaan, ja hän keskeytti pakenemisen.

Kuljettajaksi ilmeni alaikäinen poika, jonka ajokortti otettiin poliisin haltuun. Moposta otettiin pois rekisterikilvet, koska mopoon oli tehty rakenteellisia muutoksia.

Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.