1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sanna Marin

Pääministeri Marin Twitterissä: "Koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, maksan tähän liittyvät kustannukset itse"

Marin kirjoittaa haluavansa selvittää ateriaedun ja siihen liittyvät ohjeet. Tarvittaessa ohjeet päivitetään, Marin twiittaa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) haluaa, että aamiaiskuluista annettujen ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo maksavansa ateriaetuunsa liittyvät kustannukset itse.

Marin sanoo Twitterissä maksavansa kustannukset, koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä. Marin sanoo myös varmistavansa, että pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan ja pääministerin palveluihin liittyvien ohjeiden asianmukaisuus tarkistetaan ja tarvittaessa ohjeet päivitetään.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Helsingin poliisi kertoi perjantaina tekevänsä esiselvityksen valtioneuvoston kanslian myöntämästä pääministerin ateriakorvauksesta. Esiselvitys ei koske pääministeri Marinia tai tämän virkatoimia.

Kuuntele alta myös Takaisin Pasilaan -podcast: onko aamiaiskohu paisunut liian suureksi ja avaako se laajemman keskustelun?

Iltalehti paljasti, että pääministereille suodut verovapaat sapuskat saattavat sittenkin olla veronalaisia – eikä kohua hillitse se, että rahasummat suurentuvat kuitteja penkoessa. Mutta onko kyseessä oikeaa vallan vahtimista vai suhteettomuuksiin paisunut nahistelu? Uutissuomalaisen politiikan toimittaja Erno Laisi kertoo, mistä asioista kannattaa huolestua ja mikä on syytä jättää omaan arvoonsa.

Lue myös:

Poliisi aloittaa esiselvityksen pääministerin ateriakorvauksesta – VNK: Ohjeistusta on täsmennetty muun muassa aamiaisten osalta kesällä 2019