1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kotihoito

Essote kouluttaa ammattilaisia kotihoitoon – luvassa varma työpaikka

Essotella on huutava pula kotihoidon ammattilaisista. Kuuden viikon koulutuksesta uskotaan olevan apua raskaaseen tilanteeseen.

Kuva: Yle

Etelä-Savossa on huutava pula hoitoalan työntekijöistä ja tilannetta yritetään ratkoa uusin keinoin.

Mikkelissä pulaa on lähihoitajista, Pieksämäellä etenkin vanhus- ja vammaistyöhön suuntautuneista lähihoitajista ja sairaanhoitajista niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Nyt tilanteeseen puututaan uudella rekrytointikoulutuksella.

Työttömille tai työttömyysuhan alla oleville lähihoitajille ja fysioterapeuteilla tarjotaan kuuden viikon koulutus, jonka jälkeen heille on taattu työpaikka Essoten kotihoidossa ja asumispalveluissa. Kyseessä on täydennyskoulutus, johon kuuluu myös työharjoittelua.

– Koulutuksen jälkeen luvataan vähintään puolen vuoden työsuhde, mutta mahdollisuus on pidempiinkin työsuhteisiin, sillä nyt niitä on auki. Yritämme kaiken mahdollisin keinoin saada opiskelijoita, että pyttymme hoitamaan asiakkaita, kertoo Essoten kotihoidon vs. palvelupäällikkö Susanna Lempiäinen.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Te-toimiston kanssa. Tavoitteena on kouluttaa yhteensä 12 uutta ammattilaista, mutta koulutus järjestetään vaikkei tämä tavoite toteutuisi.

Tämän lisäksi Essote on saanut lisämäärärahan, jonka turvin on avattu hakuun neljä uutta fysioterapeutin paikkaa kotihoitoon.