1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Lännen Media: Poliisi tutkii yhtä Oulun kaupunginsairaalan koronatartuntaketjuihin liittyvää kuolemaa

Oulun poliisilaitoksessa kerrotaan Suomen poliisilaitoksille tehdyssä kyselyssä, että tutkinnassa on tapaus, jossa Oulun kaupunginsairaalassa hoidossa ollut henkilö oli saanut koronatartunnan.

Oulun kaupunginsairaalassa on tämän kevään aikana ollut kaksi erillistä tartuntarypästä, joissa on ollut potilaskuolemia. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Yksi Oulun kaupunginsairaalassa olleista koronakuolemista on johtanut Oulun poliisilaitoksen tutkintaan. (siirryt toiseen palveluun) Tämä käy ilmi Lännen Median selvityksestä.

Kyse on tapauksesta, jossa sairaalahoidossa ollut henkilö oli saanut koronatartunnan. Tapausta tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena ja kuolemantuottamuksena, Oulun polisiilaitokselta kerrotaan Lännen Medialle.

Esimerkiksi kevättalvella Oulun kaupunginsairaalassa helmi–maaliskuussa jyllänneessä tartuntarypäässä kaikkiaan 19 ihmistä kuoli ja yli sata sai tartunnan.

Koronaan liittyviä kuolemia on ollut myös tartuntaketjussa, joka levisi Oulun yliopistollisesta sairaalasta Oulun kaupunginsairaalaan huhtikuun loppupuolella. Viimeisin, kolmas potilaskuolema tähän ryppääseen (siirryt toiseen palveluun) liittyen ilmoitettiin Oulun kaupunginsairaalasta toukokuun 12. päivä.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.