1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Neljä koronavirtustatartuntaa todettu viikonloppuna Essoten alueella – myös kertaalleen rokotettu menehtynyt

Alueella kerrotaan olevan osastohoidossa on useita koronapotilaita, mikä vaikuttaa kuntayhtymän muihin palveluihin tällä viikolla. Essoten alue on edelleen koronaviruksen leviämisen suhteen vähiten vakavimmalla tasolla, eli perusvaiheessa.

Kuva: Ville Viitamäki / Yle

Kuntayhtymä Essoten alueella on todettu viikonloppuna neljä koronavirustartuntaa. Kolme tapauksisista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yksi on saatu ulkomailta.

Essotesta kerrotaan myös, että kertaalleen rokotettuja on sairastunut vakavasti ja yksi kertaalleen rokotettu henkilö on myös menehtynyt äskettäin.

– Rokotukset ovat ehdottomasti hidastaneet epidemiaa meidänkin alueellamme. Monet altistuneet eivät ole saaneet tautia, koska heidät on rokotettu. Aiemmin vastaavissa tilanteissa altistuneet saivat taudin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo myös tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Osastohoidossa on useita koronapotilaita ja sen kerrotaan vaikuttavan Essoten muihin palveluihin tällä viikolla.

– Joudumme valitettavasti perumaan aiemmin varattuja muita vastaanottoaikoja, koska henkilöstöä täytyy siirtää akuutin koronatilanteen hoitamiseen, Seppälä kertoo.

Kuntayhtymässä käydään tällä hetkellä ahkerasti testeissä. Tiedotteen mukaan Essote on ylittämässä lähiaikoina koronatestauksessa vuoden 2020 luvut. Tänä vuonna näytteitä on tähän asti otettu 30 100 kappaletta, kun koko viime vuonna testeissä käytiin 32 600 kertaa.