1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. museot

Riihimäki, Pyhtää vai Imatra? Valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikka selviää kesäkuussa

Kaikkien kolmen paikkakunnan tarjouksia on analysoitu toukokuun aikana. Hankkeen projektipäällikkö Timo Kukko kertoo, että museon sijaintipaikkakunta on todennäköisesti selvillä 17. kesäkuuta.

Riihimäellä Erä- ja luontokulttuurimuseota on kaavailtu sijoitettavaksi Suomen Metsästysmuseon ja Suomen Lasimuseon yhteyteen. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kesäkuun puolivälissä Riihimäellä, Pyhtäällä ja Imatralla eletään jännittäviä hetkiä, sillä silloin selviää valtakunnallisen Erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikkakunta. Kaikki kolme paikkakuntaa jättivät toukokuussa tarjouksen museosta.

Hankkeen projektipäällikkö Timo Kukko kertoo Ylelle, että tarjouksia on nyt analysoitu.

– OKM:n, MMM:n, Museoviraston, Metsästys- ja Kalastusmuseoyhdistysten hallitusten edustajat sekä hankkeen ohjausryhmä ja arviointiraati kokoontuvat ennen kesäkuun puoliväliä yhdessä käsittelemään tarjouksia, kertoo Kukko Ylelle lähettämässään viestissä.

Kukon mukaan tahot ovat sopineet käsittelyaikataulun siten, että aiheesta tiedotetaan torstaina 17. kesäkuuta.

Vielä tarjousten jättämisen yhteydessä Kukko piti mahdollisena, että hanketta lähdettäisiin konseptoimaan tarkemmin kaikkien ehdokkaiden kanssa. Tähän mahdollisuuteen, hän ei kuitenkaan enää usko.

– Jos yksimielisyys löytyy, niin todennäköisesti silloin on jo paikkakunta selvillä. Meillä on nyt niin paljon tietoa päätöksenteon pohjaksi, että jatkoselvittely ei siihen kovin paljoa lisää toisi.

Alkujaan noin 60 kuntaa oli kiinnostunut museosta. Niistä 25 ilmoittautui kisaan. Viideltä pyydettiin tarjous, joista kolme sen jätti.