1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Koronayhteistyöryhmän suositus Päijät-Hämeessä: ulkotiloissa enintään 50 ihmistä koolle, sisällä 10

Ulkona järjestettävien yleisötilaisuuksien suurinta sallittua kokoa kasvatetaan STM:n linjan mukaisesti.

Ulkotiloissa kokoontumista rajoitetaan aiempaa vähemmän koronaepidemian leviämisalueilla, mutta tilaisuuksissa pitää yhä voida säilyttää turvavälit. Kuvituskuva. Kuva: Ilkka Klemola / Yle

Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä on päättänyt uusista suosituksista. Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeisti viime viikolla, että leviämisvaiheen alueilla ulkona järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärän yläraja on 50 ihmistä.

Julkisissa yleisötilaisuuksissa yleisöä on mahdollista olla enemmänkin, jos väki eriytetään 50 ihmisen ryhmiin. Väliin pitää jäädä suojavyöhykkeet ja jokaiselle lohkolle on oltava muun muassa omat kulkureitit, vessat ja palvelut.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ulkona järjestettävissä yksityistilaisuuksissa 50 henkeä on ehdoton maksimimäärä. Sisätiloissa yleisö- ja yksityistilaisuuksissa saa olla enintään 10 osallistujaa.

Alueellinen koronanyrkki esittää muutoksia suosituksiin aluehallintovirastolle, ja ne tulevat voimaan, kun AVI tekee asiasta päätöksen.

Teini-ikäisten sisäharrastukset sallitaan pienryhmissä

Harrastustoimintaan tulee höllennys siten, että alle 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta voi taas käynnistyä sisätiloissa enintään 10 ihmisen ryhmissä. Suositus tulee voimaan tiistaina 1. kesäkuuta. Koronayhteistyöryhmä suosittelee, että aikuisten ryhmäharrastustoiminta pidettäisiin yhä tauolla.

Lasten ja nuorten kesäleirejä suositellaan järjestettävän enintään 50 henkilölle niin kauan, kun koronaepidemia on alueella leviämisvaiheessa. Koronanyrkki toivoo, että leireillä toimittaisiin silti mahdollisuuden mukaan pienryhmissä.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.