Hyppää sisältöön

Varsinais-Suomen koronarajoitukset helpottuvat kesäkuun alusta

Alueen kuntien alueella voi kesäkuun alkupuolella järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin sisätiloissa osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä.

Kokoontumisrajoitukset Varsinais-Suomessa helpottavat kesäkluun alussa. Turun tuomiokirkkopuistossa järjestettävä Down By The Laituri -festivaali aiotaan järjestää heinäkuun lopulla. Arkistokuva DBTL -festivaalista vuodelta 2019. Kuva: Linus Hoffman / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä, joiden nojalla Varsinais-Suomen kokoontumisrajoituksia helpotetaan heti kesäkuun alusta eli tiistaista alkaen. Avi teki päätökset sosiaali- ja terveysministeriön antaman ohjauskirjeen pohjalta.

Uusissa kokoontumisrajoituksissa huomioidaan Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuorein tilannekuva. Sen mukaan Varsinais-Suomi on edelleen pandemian leviämisvaiheessa.

Varsinais-Suomessa voidaan jatkossa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin sisätiloissa osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöä. Tämä voidaan sallia edellyttäen, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Epidemiatilannetta tarkkaillaan koko ajan

Ulkotiloissa yleisömäärää voidaan nostaa jakamalla yleisö lohkoihin tietyin reunaehdoin. STM:n ohjauskirjeen mukaan tällaisten eriyttämisjärjestelyjen mukaan toimiminen edellyttää, että tiloissa käytetään useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita.

Avi edellyttää myös, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoilleen tai omille alueille ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin. Turvallisuus lohkoissa tulee voida varmistaa THL:n ja OKM:n antamaa ohjeistusta noudattamalla.

Jokaiselle lohkolle tulee lisäksi olla omat kulkureitit ja tapahtumahenkilökunta sekä palvelut, kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat. Lisäksi käytössä olevien lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoo lisäksi, että se tarkastelee epidemiatilanteen muuttumista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisen koronaryhmän kanssa. Mahdolliset uudet päätökset tehdään tarkastelun jälkeen mahdollisimman pian ja kun se on alueen epidemiatilanne huomioiden turvallista.