1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastuslaitokset

Nurmekseen rakennetaan uudenlainen moduulimallinen pelastusasema – tavoitteena merkittävä kustannussäästö

Moduuliasemaa voidaan suurentaa tai pienentää esimerkiksi henkilöstömäärän mukaan. Nurmeksen aseman valmistuessa kaikki Pohjois-Karjalan paloasemat muuttuvat pelastusasemiksi

Nurmeksen uuden pelastusaseman on määrä valmistua vuoden lopussa. Kuva: Marja-Liisa Kämppi / Yle

Nurmekseen on valmistumassa uusi pelastusasema. Uuden aseman maansiirtotyöt ovat käynnissä Kuhmontien ja Jaakkolantien risteyksessä. Uusi asema valmistuu kuluvan vuoden lopussa, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tiedote.

Asema poikkeaa aiemmista asemarakennusurakoista siten, että aseman luonnosvaiheen suunnittelutyö on tehty Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Uuden moduuliasemamallin ovat ideoineet palopäällikkö Mika Viertola ja riskienhallintapäällikkö Tommi Mukkala.

Kyseessä on niin sanottu moduuliasema, jota voidaan suurentaa tai pienentää esimerkiksi henkilöstömäärän mukaan. Tilatarpeen mukainen moduulimalli toimii urakoitsijan ja käyttäjän jatkosuunnittelun pohjana, josta syntyy lopullinen versio. Moduulimallin taustalla on merkittävä kustannussäästö.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen paloasemat muuttuvat uusien paloasemien myötä pelastusasemiksi. Nurmeksen asema on ensimmäinen pelastusasema, ja sen käyttöönoton yhteydessä myös kaikkien mudien asemien nimet päivitetään.

Pelastusasema kuvaa paloasemaa paremmin nykyaikaisen pelastuslaitoksen moniammatillista toimintaa. Asemilta lähdetään apuun sekä pelastustoimen että ensihoidon tehtäviin. Lisäksi pelastuslaitoksen tehtäväkentästä suurin osa muodostuu erilaisista pelastus- ja ensihoitotehtävistä perinteisten tulipalojen sijaan.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.