Hyppää sisältöön

Etelä-Karjala palaa koronaepidemian perustasolle

Alueellinen tilannekuvaryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten purkamista.

Etelä-Karjala palaa koronaepidemian alimmalle tasolle. Kuva: Petri Kivimäki/Yle

Etelä-Karjala on palannut koronavirusepidemiassa perustasolle. Epidemian kolme vaihetta ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Maanantaina koolla ollut alueellinen tilannekuvaryhmä suosittaa aluehallintovirastoa purkamaan kaikki maakunnassa voimassa olevat kokoontumisrajoitukset.

– Kokoontumisrajoituksesta luopumista huolimatta on erittäin tärkeää ylläpitää jo epidemian aikana omaksuttuja käsi- ja hengitystiehygieniaan liittyvä käytäntöjä, kasvomaskin käyttöä sekä fyysisiä etäisyyksiä muihin henkilöihin. Riittävä etäisyys on 1–2 metriä, kertoo tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tiedotteessa.

Tilannekuvaryhmä ei myöskään pidä enää voimassa yksityistilaisuuksien osallistujamäärää koskevaa suositusta Etelä-Karjalassa.

Yksityistilaisuuksissa tulee edelleen huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä mahdollisuuksien mukaan kasvomaskien käytöstä ja 1–2 metrin turvaetäisyyksistä. Yksityistilaisuuksiin tulee osallistua vain oireettomana.

Tilannekuvaryhmä suosittelee myös, ettei kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla alueilla järjestettäviin yksityistilaisuuksiin osallistuttaisi, eikä näiltä alueilta kutsuttaisi henkilöitä Etelä-Karjalassa järjestettäviin juhliin.

Tilannekuvaryhmä huomauttaa, että Etelä-Karjalassa ei voida unohtaa kaikkia koronasuojaustoimia. Virusvariantit leviävät voimakkaasti ja voivat nopeasti keikauttaa alueet takaisin kiihtymis- tai leviämisvaiheeseen.

.
.