1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulussa koronatartuntojen määrä maltillinen – epidemiassa rauhoittumisen merkkejä jo muutaman viikon ajan

Kaupungissa uusien tartuntojen määrä ei ole viikkotasolla juurikaan noussut, ja ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on laskussa, luku oli sunnuntaina 12,5. Sairaalahoidossa olevia on myös aiempaa vähemmän, kaikkiaan kuusi henkilöä.

Oulussa kesää kohti mennään rauhallisessa koronatilanteessa. Kuva Oulun keskustasta huhtikuun 2021 lopulta. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Viime viikolla Oulussa todettiin 15 koronavirustartuntaa, edellisellä viikolla tartuntoja oli 12. Joukkoaltistumisia oli neljä, kun edellisellä viikolla niitä ei ollut ollenkaan. Karanteeniin asetettiinkin viime viikolla 153 henkilöä, toissa viikolla 37 henkilöä.

Vielä puoli kuukautta sitten ilmoitettin 24 tartuntunnasta viikossa. Oulu palasi epidemian perustasolle 18. toukokuuta.

Maanantaina Oulussa todettiin kaksi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tartuntojen lähde on kotimaan matkailu.

Kaupungissa ollaan koronaepidemian perustasolla, ja ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on edelleen laskussa, sunnuntaina luku oli 12,5. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on laskussa. Nyt kahdesta sairaalasta vain Oulun yliopistollisessa sairaalassa on kuusi potilasta hoidettavana koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi.

Kaupungissa positiivisten testivastausten osuus kaikista näytteistä on ollut 0,3 prosenttia viime viikolla.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.