1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. opiskelijat

VAMIAn opiskelijakunta palkittiin toiminnastaan valtakunnallisella stipendillä

Vaasan ammattioppilaitoksen opiskelijakunta on lukuvuoden aikana mm. onnistunut edistämään opiskelijoiden yhteisöllisyyttä koronankin aikana, perustelee Suomen Opiskelija-allianssi VAMIan opiskelijakunnan valintaan vuoden opiskelijakunnaksi.

Vamian opiskelijakunta on tehnyt hyvää työtä. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan ammattioppilaitos VAMIAn opiskelijakunta on saanut Vuoden opiskelijakuntastipendin. Vuoden opiskelijakunnan valitsee ja palkitsee Suomen Opiskelija-allianssi OSKU ry.

Tittelin ja stipendin saajaksi valitaan opiskelijakunta, joka on lukuvuoden aikana osoittanut aktiivisuutta ja osallistavaa otetta oppilaitoksen kehittämisessä sekä edistänyt opiskelijoiden viihtyvyyttä.

Vamian opiskelijakunta on onnistunut ylläpitämään toimintaansa ja edistämään opiskelijoiden yhteisöllisyyttä koronaepidemian ja etäopetuksen aikana, perustelee Suomen Opiskelija-allianssi valintaa.

- On hienoa nähdä opiskelijakunta, jolla on halua kasvaa ja kehittää toimintaansa pandemia-ajasta huolimatta, iloitsee OSKUn puheenjohtaja Henriikka Mastokangas.

- Me ollaan tosi iloisia stipendistä, se kuvaa meille sitä, kuinka ahkera työ lopultakin palkitaan. Tästä on tosi hyvä jatkaa taas ensi vuonna, kuvailee Joonas Sallinen Vamian opiskeljakunnan tunnelmia.

AMIS-stipendit jakaa valtakunnallinen ammattiin opiskelevien opiskelijajärjestö Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry. AMIS-stipendejä myönnetään keväisin kolmessa kategoriassa toiminnassaan erityisen ansioituneille ammattiin opiskeleville ja opiskelijakunnille. Stipendit ovat arvoltaan 250 euroa.