1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ryöstö

Ylivieskan ja Raahen keväinen myymäläryöstösarja on nyt selvitetty – kolmekymppinen mies on tunnustanut teot

Yhteensä kuuteen myymälään maalis-huhtikuun vaihteessa tunkeutunutta miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja neljästä ryöstön yrityksestä. Mies on ollut vangittuna sen jälkeen, kun hänet saatiin Ylivieskassa kiinni itse teossa 8. huhtikuuta.

Ryöstöjä oli Vihannissa ja Ylivieskassa 25.3.–8.4.2021. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen päivä sen jälkeen, kun hänet oli saatu kiinni ylivieskalaisesta kaupasta. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Ylivieskan ja Raahen keväinen myymäläryöstösarja on nyt selvitetty. Maalis-huhtikuun vaihteessa yhteensä kuuteen myymälään tunkeutunutta miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja neljästä ryöstön yrityksestä.

Noin 30-vuotias mies on ollut vangittuna huhtikuun alkupuolelta lähtien. Hän on tunnustanut esitutkinnassa syyllistyneensä rikoksiin, jotka toteutuivat 25.3.–8.4.2021.

Asia siirtyi nyt syyteharkintaan.

Myymäläryöstöistä ensimmäinen oli Raahen Vihannissa maaliskuun loppupuolella, loput viisi myöhemmin Ylivieskassa. Epäillyllä oli mukanaan muovikuula-ase.

Mies onnistui anastamaan vähäisen määrän käteistä, kaksi tupakka-askia ja kaksi sytkäriä. Ryöstösaalista ei ole saatu takaisin.

Tekijä saatiin huhtikuun 8. päivä kiinni verekseltään Ylivieskassa, kun hän oli kauppaliikkeessä aikomuksenaan ryöstää kaupan kassa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.