1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Loppi

Valtuusto nuiji isoista rahoista Lopella: kirkonkylälle rakennetaan uusi liikuntahalli ja Läyliäisiin paloasema

Lopen kunnalle myönnettiin huhtikuussa 750 000 euron suuruinen valtionavustus liikuntahallin rakentamista varten. Uudesta hallista on keskusteltu kunnassa jo lähes 10 vuoden ajan.

Lopen valtuusto päätti hallin rakentamisesta maanantaina. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Lopelle rakennetaan uusi liikuntahalli. Valtuusto päätti asiasta maanantaina. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 23–2.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa.

Lopen kunnalle myönnettiin huhtikuussa 750 000 euron suuruinen valtionavustus liikuntahallin rakentamista varten. Uuden hallin rakentaminen on tarkoitus aloittaa Kirkonkylän koulun urheilukentän tuntumaan vielä tänä vuonna.

Piha-alueiden maarakentaminen tehdään rakennustyön yhteydessä vuonna 2022, mutta asfaltointi vasta vuonna 2023.

Läyliäisiin uusi paloasema

Lopen valtuusto päätti myös, että Läyliäisiin rakennetaan uusi paloasema. Paloaseman rakentaminen maksaa arviolta 1 860 000 euroa. Lopen kunta haki rakentamiselle erityisavustusta alkuvuodesta, mutta palosuojelurahaston hallitus hylkäsi hakemuksen maaliskuussa.

Kielteisen avustuspäätöksen jälkeen Loppi on ollut asiasta yhteydessä Kanta-Hämeen pelastuslaitokseen. Heidän näkemyksensä on, että hanketta voidaan viedä eteenpäin ja he tulevat vuokraamaan tilat kielteisestä avustuspäätöksestä huolimatta. Vuokran suuruus määritellään sen jälkeen, kun hankkeen kokonaiskustannukset ovat selvillä.

Lopen kunnanvaltuusto merkitsi tiedokseen tehdyn valtionapupäätöksen ja päätti, että kohteen suunnittelua ja rakentamisen valmistelua jatketaan siten, että rakennustyöt voidaan aloittaa syksyllä 2021.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.