Hyppää sisältöön

Valintakoeruljanssi käydään läpi tällä viikolla koronaturvallisesti Seinäjoen ammattikorkeakoulussa

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet pidetään tänä vuonna lähikokeina. Koronaturvallisuus on kuitenkin tärkeää, sillä hakijoita voi tulla eri puolilta Suomea.

Koronaturvallisuus huomioidaan valintakokeissa Seinäjoellakin. Kuva: Silja Viitala / Yle

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tänään alkaviin valintakokeisiin odotetaan satoja hakijoita. Kokeet järjestetään neljän päivän aikana porrastetusti kahdessa eri pisteessä Framilla ja kampustalolla.

– On varauduttu vastaanottamaan jopa 2300 hakijaa, mutta se jakautuu kahteen rakennukseen ja neljälle eri päivälle, sanoo opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala.

Vaikka Etelä-Pohjanmaalla koronarajoitukset ovat poistumassa, turvallisuus huomioidaan tarkkaan, sillä hakijoita voi tulla eri puolilta Suomea.

Rintala kertoo, että valintakokeissa on vahva maski- ja käsidesisuositus. Lisäksi valintakoetilassa noudatetaan kahden metrin turvaväliä ja hakijoiden kokonaismäärä on 20 tai isommassa tilassa 30 valvojat mukaan lukien.

Osa ei kuitenkaan saavu paikan päälle, sillä kokeen voi suorittaa myös lähimmässä ammattikorkeakoulussa. Siksi kokeisiin osallistujien määrää on vaikea arvioida.

– Moni on näin varmasti valinnut, ettei tarvitse matkustaa kauas valintakokeisiin, arvelee Rintala.

Valintakokeet järjestetään Framilla ja kampustalolla porrastetusti. Kuva: Elina Niemistö / Yle