1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Simerock järjestetään elokuussa, jos koronassa pysytään perustasolla

Edellisen kerran Simerock järjestettiin Rovaniemen Ounaspaviljongilla ennen koronaa, kesällä 2019.

Sanni esiintyi Simerockissa elokuussa 2017. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemellä vuodesta 2007 pidetyn Simerockin järjestelyt etenevät. Viime vuoden tapahtuma jäi koronan vuoksi pitämättä, mutta nyt festivaali on päätetty pitää kolmipäiväisenä.

Lapin avi päätti eilen lakkauttaa kokoontumisrajoitukset Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Tapahtuman järjestäjä Sime Yliaska toivoo, että koronassa pysyttäisiin nyt perustasolla ja turvavälejä tai yleisön jakamista lohkoihin ei tarvita.

Jos koronatilanne huononisi oleellisesti ja kokoontumisrajoituksia näiltä osin kiristettäisiin, se tarkoittaisi huonoja uutisia festivaaleille.

– Siinä tapauksessa emme pystyisi järjestämään Simerockia sellaisena kuin haluamme. Jos turvavälejä ja sektoreita edellytetään, Simerockia ei pidetä, Yliaska sanoo.

Festivaalien vapaaehtoisten rekrytointi on meneillään. Heitä tarvitaan tapahtuman onnistumiseen noin 80.

– Eli nyt kannattaa olla yhteydessä, jos haluaa mukaan talkoolaiseksi!

Simerock järjestettiin edellisen kerran vuonna 2019. Tänä kesänä tapahtuma järjestetään 20.-22. elokuuta samassa paikassa, Rovaniemen Ounaspaviljongilla.

Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Emma-gaalassa seitsemän palkintoa saanut Behm, Haloo Helsinki!, Antti Tuisku, Arttu Wiskari, Mikael Gabriel, William ja Gettomasa. Paikallista musiikkia festareille tuo rovaniemeläinen RnB -tulokas Rosa Coste.