1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Tampere perusti jonotuslistan ylijääviin koronarokotteisiin – listalle pääsee, jos on lähdössä ulkomaille töihin tai opiskelijavaihtoon

Jonotuslistalla olevan pitää olla valmis nopeaan lähtöön, jos kutsu rokotukseen tulee. Rokotukseen tulijalla pitää olla todiste siitä, että hänellä on oikeat perusteet rokottamiseen nopeutetulla aikataululla.

Vapaa-ajan matkan vuoksi ei pääse rokotukseen nopeutetulla aikataululla. Kuva: Marko Melto / Yle

Tampereen kaupunki on perustanut jonotuslistan niille tamperelaisille, jotka tarvitsisivat koronarokotukset nopeutetulla aikataululla ulkomaille töihin tai opiskeluvaihtoon lähdön vuoksi.

Listalle voivat ilmoittautua pitkäaikaisesti ulkomaille esimerkiksi rauhanturvaamistehtäviin, töihin tai opiskelijavaihtoon menossa olevat tamperelaiset sekä heidän mukanaan lähtevät perheenjäsenet. Vapaa-ajan matka ei ole peruste jonotuslistalle.

Ilmoittautuneiden olla valmiita nopeaan starttiin, sillä heille soitetaan ja tarjotaan rokotusta, jos päivän päätteeksi jää ylimääräisiä rokotteita. Rokotukseen tulijalla pitää olla todiste siitä, että hänellä on oikeat perusteet nopeutetulla aikataululla rokottamiseen.

Listalle voi ilmoittautua soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023. Numerossa vastataan joka päivä kello 7–22.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.