1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Syyttäjä selvittää, onko poliisia syytä epäillä rikoksesta – päätyi vapaa-ajallaan kahnaukseen nuorten kanssa Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan poliisin ja nuorisojoukon välillä oli erimielisyyttä maanantaina Joutsenossa Lappeenrannassa. Poliisilaitos ei täsmennä, millaisesta erimielisyydestä on ollut kyse.

Poliisin vapaa-ajan toimintaan liittyvää esiselvitystä tehdään valtakunnansyyttäjän toimistossa. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Syyttäjä on aloittanut esiselvityksen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella työskentelevän poliisin tekemisistä vapaa-ajalla. Asiasta kertoo tiedotteessaan Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Vapaa-ajalla olleen poliisin ja nuorisojoukon välillä oli ollut erimielisyyttä Lappeenrannan Joutsenossa eilen maanantaina. Poliisilaitos ei täsmennä, millaisesta erimielisyydestä on ollut kyse.

Esiselvityksessä arvioidaan, onko poliisia syytä epäillä asiassa rikoksesta. Kyseinen poliisi on tällä hetkellä sivussa työtehtävistään.

Koska esiselvityksen kohteena on poliisi, asiaa selvittää valtakunnansyyttäjän toimiston syyttäjä. Mahdollisen esitutkinnan tekee muu kuin Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

– Pidämme tätä erittäin ikävänä tapauksena ja olemme puuttuneet asiaan välittömästi. Poliisi ei työnantajana hyväksy työntekijöiltään minkäänlaista epäasiallista käytöstä virantoimituksessa tai vapaa-ajalla, Kaakkois-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen sanoo tiedotteessa.

Uutista päivitetty 2.6. klo 16.335 Poistettu otsikosta maininta valtakunnansyyttäjästä ja korjattu tekstiin, että selvitystä tekee valtakunnansyyttäjän toimiston syyttäjä, ei valtakunnansyyttäjä.