1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona – ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa keskiviikkona kesäkuun 2. päivänä. Ravintolatoiminnan koronarajoituksista päättää valtioneuvosto.

Lappeenrannan satamatorilla oli viime elokuussa väkeä harvakseltaan. Kuva: Seppo Kivimäki/Yle

Kokoontumisrajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa huomenna keskiviikkona.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti purkaa kaikki kokoontumisrajoitukset, koska alueen epidemiatilanne on rauhoittunut ja siirtynyt perustasolle.

Aluehallintovirasto kuitenkin muistuttaa, että asiakastiloissa on edelleen huomioitava tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset yleiset hygieniavaatimukset.

Asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin, asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi ja asiakkaita on ohjeistettava terveysturvallisuutta parantavista hyvistä käytännöistä.

Aluehallintovirasto ei tee päätöksiä ravintolatoiminnan koronarajoituksista. Hygieniavaatimuksia on kuitenkin noudatettava myös ravintolassa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa.

Etelä-Karjalassa palattiin koronapandemian perustasolle. Toimittaja Elli Sormunen lähti kysymään lappeenrantalaisilta, millä fiiliksellä he ottavat vastaan rajoitusten purkamiset. Haastattelussa ovat Mikko Nikkinen, Kati Hultin, Pinja Summanen, Riikka Timperi, Jouni Kujanpää, Pasi Kansanaho, Anssi Lohko ja Maria Kanniainen.

Ravintola-ala odottaa päätöksiä

Ravintola-alaa koskevia päätöksiä saadaan vielä odotella, sillä päätökset tekee valtioneuvosto.

Ravintoloiden osalta muutos tarkoittaisi Etelä-Karjalassa ainakin anniskeluajan jatkamista tunnilla. Valomerkki tulisi kello 24 ja asiakkaiden on poistuttava ravintolasta kello yhteen mennessä.

– Semmoinen oletus minulla on, että kokoontuvat Helsingissä joko keskiviikkona tai torstaina, sanoo Matkailu- ja ravintola-alan yritysten Etelä-Karjalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Juha Nalli.

Hänestä rajoitusten lieventymiselle ei ole estettä.

– Toivottavasti aukioloaikojen muutokset tulisivat voimaan perjantaista alkaen, sanoo Lappeenrannan satamassa ravintoloitsijana toimiva Nalli.