1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäkukat

Valtava istutusurakka alkoi Tampereella: ruukkuihin ja penkkeihin tulossa 30 000 kesäkukkaa

Kesäkukkia istuttaa ja hoitaa noin 40 Tampereen Infran työntekijää muiden töidensä ohella. Kaikki 30 000 kukkaa saadaan paikoilleen juhannukseen mennessä. Kukkalajit ovat enimmäkseen vanhoja tuttuja.

Tampereen Infran puutarhuri Valtteri Saarinen istutti keskiviikkona begonioita Liisanpuistoon. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kalevan kirkon ympäristöä kaunistavat tänä kesänä muiden muassa pinkit begoniat. Tampereen kesäkukkien istutus alkoi Liisanpuistosta.

Viheralueiden, torien, aukioiden ja katualueiden kukkapenkkeihin ja ruukkuihin istutetaan kaikkiaan 30 000 kesäkukkaa. Kaikki kukat saadaan paikoilleen ennen juhannusta.

Begoniat ovat perinteisiä kesäkukkia Tampereella. Kuva: Antti Eintola / Yle

Seuraavaksi kukkaryhmänsä saavat Wilhelm von Nottbeckin puisto, Pyynikin Kisakentänpuisto, Tampere-talon edusta ja Hatanpään arboretumin rinne. Ensi viikolla alkaa kannojen istutus Koskipuistoon.

Kukkapenkeissä ja ruukuissa nähdään tänäkin kesänä pelargoneja, begonioita, salvioita, daalioita, uudenguineanliisoja, petunioita, samettikukkia ja erilaisia heiniä. Uusia kukkalajeja ei juurikaan ole, mutta uusia värejä kukissa voi havaita.

Istutukset vaativat säännöllistä kunnostusta syyskuun puoliväliin asti. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kesäkukkien istutus- ja hoitotöissä työskentelee noin 40 Tampereen Infran työntekijää muiden töidensä ohella. Kukat eivät kukoista ilman jatkuvaa huolenpitoa.

– Infralaiset kunnostavat istutuksia säännöllisesti syyskuun puoliväliin asti. Murskatut ja kuolleet kasvit korvataan uusilla, ja huonot lehdet ja vanhat kukinnot poistetaan. Lisälannoitusta annetaan ja leikkauksia tehdään tarvittaessa,kertoo puutarhuri Marjus Jalonen tiedotteessa.

Syys-lokakuun vaihteessa kesäkukat kaivetaan pois ja tilalle istutetaan syyskasveja tai kukkasipuleita ensi kevättä varten. Kannanjuurakot ja rungolliset kasvit viedään talvisäilöön Lempäälään. Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita.

Kesäkukkia ja istuttaa ja hoitaa noin 40 Tampereen Infran työntekijää. Kuva: Antti Eintola / Yle