1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Raisio

Korona ryöpsähti useamman pesäkkeen epidemiaksi pari viikkoa sitten Raisiossa – tilanne rauhoittumassa

Raisiossa todettiin toukokuussa muutama koronarypäs, jotka pääsivät leviämään erityisesti kaupungin koululaisten keskuudessa.

Arkistokuva Raision kaupungintalosta. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Raisiossa pari viikkoa sitten riehunut koronatartuntarypäs on rauhoittunut.

Raisiossa todettiin muutama koronarypäs, jotka pääsivät leviämään erityisesti kaupungin koululaisten keskuudessa. Kaikkiaan tartuntoja tuli 20-30 ja ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti nousi yli kahdensadan.

Tilanne saatiin kuitenkin hallintaan nopeasti, kertoo Raision johtava ylilääkäri Arto Raassina.

– Nyt viimeinen viikko on ollut jo rauhallinen. Uusia tartuntoja on tullut enää yksittäisinä ja nekin valmiiksi karanteenissa oleville.

Ihmiset saatiin nopeasti karanteeniin

THL:n tiistaisen koronakartan mukaan Raision ilmaantuvuusluku 106,3 oli Varsinais-Suomen korkein. Raassinan mukaan ilmaantuvuusluku lähtee laskuun nyt nopeasti.

– Ilmaantuvuusluku putoaa merkittävästi, kun tulee rauhallisia päiviä. Tiistaina Raisioon ei tullut yhtäkään uutta tartuntaa.

Raassinan mukaan ryöpsähdys johtui koulu- ja työpaikka-altistumisista. Lisäksi Raisio testasi laajasti oireettomia, mistä löytyi myös lisätartuntoja.

– Saimme ihmiset nopeasti karanteeniin ja pysäytettyä epidemiat. Kaupungin jäljitystyössä oleva henkilöstö keskitti kaikki resurssinsa tähän. Teimme jäljitystyötä seitsemänä päivänä viikossa ja jatkoimme työtä niin kauan, kunnes saimme epidemian kuriin. Se antoi jäljittäjille lisäaikaa, kun siirsimme Vaisaaren yläkoulun etäopetukseen viikoksi.

Lue täältä uusimmat uutiset Varsinais-Suomen koronavirustilanteesta