1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. esitutkinta

Poliisi aloitti esitutkinnan valtuutetun viisumihankinnasta Imatralla – osti neljän vuoden viisumin kaupungin piikkiin, vaikka on jättämässä luottamustoimensa

Imatran kaupungin sisäisen tarkastuksen mukaan valtuutetulla ei ollut todellista viisumin tarvetta kaupungin luottamustehtäviä varten.

Valtuutetun viisumihankinta nousi esiin, kun sisäinen tarkastus teki tavanomaista selvitystä kaupungin luottokorttien käytöstä ja edustuskuluista. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Kaakkois-Suomen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Imatran kaupungin luottamushenkilön viisumihankinnasta.

Esitutkinta koskee kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäen viisumihankintaa. Kaupunginhallitus päätti tehdä asiasta tutkintapyynnön.

Saarimäen viisumihankinta nousi esiin, kun sisäinen tarkastus teki tavanomaista selvitystä kaupungin luottokorttien käytöstä ja edustuskuluista.

Saarimäki oli huhtikuussa 2021 hankkinut neljän vuoden viisumin Venäjälle, vaikka hän on jättämässä luottamustoimensa heinäkuun lopussa.

Saarimäen kertoman mukaan hän oli viisumia tilateessaan pyytänyt laskun itselleen. Matkatoimisto kuitenkin lähetti laskun kaupungille, ja viisumista tulleen 419,99 euron laskun hyväksyi valtuuston puheenjohtaja Niina Malm (sd.).

Saarimäki on sittemmin maksanut viisumin hinnan kaupungille.

Imatran kaupungin sisäisen tarkastuksen mukaan Saarimäellä ei ollut todellista viisumin tarvetta kaupungin luottamustehtäviä varten. Saarimäki ei ole kuntavaaleissa ehdokkaana, vaan hän on kertonut jättävänsä luottamustehtävät valtuustokauden päättyessä.

Poliisin mukaan asia etenee normaalissa tutkintaprosessissa.

Tutkinnanjohtaja tiedottaa asiasta tutkinnan valmistuttua.