1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulipuistot

Närpiön Norrskogeniin tuulivoimapuisto – EPV Energia teki investointipäätöksen

Tuulivoimapuiston valmistelevat työn on aloitettu vuonna 20. Tänä vuonna jatketaan ja Närpiön Norrskogenin tuulivoimapuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2023.

Närpiön Norrskogeniin rakennetaan 17 uutta tuulivoimalaa. Kuva: Tarmo Niemi / Yle

EPV Energia on tehnyt investointipäätöksen tuulivoimapuiston rakentamisesta Närpiöön. Närpiön Norrskogeniin rakennetaan 17 uutta tuulivoimalaa. Valmistuessaan Närpiön Norrskogenin puiston teho on 102 MW.

Närpiön Norrskogenin tuulivoimapuiston valmistelevat työt on aloitettu viime vuonna. Infran rakentaminen jatkuu tämän vuoden aikana. Voimaloiden nostot alkavat vuonna 2022. Närpiön Norrskogen on EPV Energia kuudes teollisen mittakaavan tuulipuisto. Sen on arvioitu valmistuvan vuonna 2023.

Valmistuessaan Närpiön Norrskogenin puiston teho on 102 MW

– Tuulipuiston vuotuinen tuotto on yli 300 000 megawattituntia sähköä. Puiston kokonaisinvestoinnin suuruusluokka on yli 100 miljoonaa euroa, sanoo tarkentaa EPV Tuulivoima Oy:n toimitusjohtaja Frank Liski.

EPV Energia -konsernin muut tuulivoimapuistot sijaitsevat Vaasassa, Ilmajoella, Kristiinankaupungissa, Teuvalla ja Torniossa. EPV Energia on kotimainen, pääosin suomalaisten energiayhtiöiden omistama yritys.