Hyppää sisältöön

Ratikassa ja busseissa voi maksaa pian lähimaksulla

Lähimaksulla voi maksaa yksittäisen kertamaksun, joka on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu. Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös matkakortilla tai mobiililipulla. Bussiliikenne palaa Hämeenkadulle.

Tampereen ratikka kuvattuna tammikuussa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Nyssen busseissa ja ratikoissa voi alkaa maksaa lähimaksulla. Uudistus tulee voimaan kesäliikennekauden alusta 7. kesäkuuta.

Lähimaksu on otettu käyttöön tänä keväänä Turussa Föli-liikenteessä, ja se on rajoitetussa koekäytössä Helsingissä HSL-liikenteessä. Nyssen liikenteessä lähimaksu on ollut alennettuun hintaan koekäytössä linjalla 15 ja ratikan koeliikenteessä toukokuun ajan.

Pankki- ja luottokortin sekä mobiililaitteen lähimaksulla voi maksaa matkan kaikissa Nyssen busseissa ja ratikoissa. Lähimaksulla voi maksaa yksittäisen kertamaksun, joka on samanhintainen kuin aikuisten mobiilikertalippu.

Nyssen kyydissä voi edelleen maksaa matkansa myös matkakortilla tai Nysse Mobiilista ostetuilla mobiililipuilla. Nysse-alueen junaliikenteessä käyvät edelleen kausi- ja mobiililiput. Bussista voi ostaa kertalipun käteisellä, ja sillä voi vaihtaa myös ratikkaan lipun voimassaoloaikana.

Bussilinjoihin tulee muutoksia

Matkahuollon lippujen kelpoisuus Nysse-liikenteessä lakkaa 7. kesäkuuta. Tietyillä seutulipuilla on voinut vielä maksaa matkansa busseissa, jos niihin on lisätty Nyssen matkustusoikeus, mutta jatkossa toimitaan vain Nyssen lipuilla.

Kesän liikennekaudella ratikkalinjalla 3 liikennöidään jo aikataulun mukaisesti, arkisin kello 7–20 aina 15 minuutin välein. Ratikkaliikenne linjalla jatkuu koeliikenteenä, ja osa linjan liikennöinnistä hoidetaan edelleen bussein.

Bussilinjoihin tulee myös useita muutoksia. Tampereen keskustan liikenne palaa Hämeenkadulle, kun Aleksis Kiven katua, Puutarhakatua ja Satakunnankatua kulkeneet kiertoreitit päättyvät. Kesäkauden alusta myös Valkeakoski liittyy Nysse-lippujärjestelmään.

.
.