1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ympäristörikokset

Nuorten suosima baarilautta tyhjennettiin asiakkaista Kotkassa – poliisi epäilee vastuuhenkilöitä jätevesien laskemisesta suoraan mereen

Poliisi epäilee kahta yrityksen edustajaa törkeästä ympäristön turmelemisesta. Viranomaiset kävivät torstaina tutkimassa tilannetta paikan päällä. Sama ravintolalautta sai pari vuotta sitten lähtöpassit Helsingistä.

Viranomaiset kävivät torstaina tutkimassa ravintolalautta Oceanbarin jätevesiviemäröintiä. Kuva: Satu Krautsuk / Yle

Kotkassa toimivaa ravintolalautta Oceanbaria epäillään törkeästä ympäristön turmelemisesta.

Oceanbar sijaitsee Kotkan Kantasatamassa, johon se rantautui viime kesänä. Lautta hinattiin Kotkaan Helsingin Hakaniemestä, josta kaupunki ajoi sen pois.

Helsinki purki ravintolalautan vuokrasopimuksen syksyllä 2019. Helsingin Sanomien mukaan taustalla oli se, ettei lautalla ollut rakennuslupaa. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää: Yrittäjä rakentaa keskelle kaupunkia isoa lauttaravintolaa – lupaa ei vielä ole ja yli 100 000 euroa tuli jo takkiin: "Mikään ei ole kiinnostanut ihmisiä näin paljon"

Puutteellinen viemäröinti

Kaakkois-Suomen poliisi epäilee, että ravintolalautan jätevesiviemäröinti on puutteellinen ja että lautalta olisi päässyt jätevettä suoraan mereen.

Tutkinnanjohtaja Christian Blomqvist Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että puutteet oli havaittu ensimmäisen kerran viime viikonloppuna alkoholivalvonnan yhteydessä, jossa poliisi oli ollut mukana.

Poliisi eristi ravintolan ja keskeytti sen toiminnan.

Viranomaiset kävivät torstaina tutkimassa tilannetta ravintolalautalla. Mukana olivat poliisin lisäksi viranomaiset Kotkan ympäristönsuojelusta ja rakennusvalvonnasta. Tutkinnanjohtajan mukaan katselmuksessa selvisi ainakin se, että tutkinta jatkuu edelleen.

– Ei pysty ainakaan sulkemaan pois, etteikö rikosepäilyä olisi. Kyllä se siihen suuntaan näyttää olevan, että rikosta on syytä epäillä edelleenkin, Christian Blomqvist sanoo.

Epäiltyinä törkeästä ympäristön turmelemisesta ovat tässä vaiheessa yrityksen vastuuhenkilö ja toiminnan harjoittaja. Poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyjä.

Rikostutkinnasta on kertonut aiemmin muun muassa Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).