1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Ravintoloiden rajoitukset kevenevät Länsi-Pohjassa perjantaina: anniskelu sallitaan aamuseitsemän ja puolen yön väliseksi ajaksi

Terasseilla asiakkaiden toimintaa rajoitetaan vähemmän kuin sisätiloissa.

Koronan vuoksi määrätty tanssikielto ei koske ulkoterasseja. Kuvassa on ravintolan kesäterassi Kemin sisäsatamassa viime vuonna. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Sen seurauksena Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä siirrytään perjantaina kiihtymisvaiheen rajoituksista perustason rajoituksiin.

Perustason rajoitusten mukaan anniskelu on sallittu kello 07–00 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki asiakkaille kello 05–01 välisenä aikana.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on sisätiloissa käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Terassilla saa tanssia

Lisäksi perustasolla olevien alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja tanssikielto eivät kuitenkaan koske ulkoterasseja.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.