1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymyn sarja-avausta siivittivät juoksukarnevaalit ja onnistumiset laajalla rintamalla

Jymy avasi miesten Superpesiskauden takomalla ottelussa Siilinjärven Pesistä vastaan yhteensä 25 juoksua. Määrä on yksi joukkueen historian suurimpia, ja myös juoksuero 25–1 on harvinainen pääsarjatasolla.

Sotkamon Jymy ilmoitti viikko sitten 1 300 henkilön rajoituksista, mutta nyt yleisörajoitukset on poistettu kotiotteluista. Torstain yleisömääräksi ilmoitettiin 1 118 katsojaa. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Sotkamon Jymy teki vakuuttavan sarja-avauksen helteisessä Hiukassa torstai-iltana. Jymy voitti Siilinjärven Pesiksen puhtaasti miesten superpesiksessä. Kaikkkiaan jymyläiset tekivät kahden jakson aikana 25 juoksua, ja SiiPe:n saldoksi jäi yksi tehty juoksu.

Jymy kertoo tiedotteessaan, että näin suuri juoksuero on harvinainen Superpesiksessä. Korkeampaan juoksumäärään jymyläiset ovat yltäneet kolmesti aiemmin Superpesiksessä, ja voittomarginaali on historian toiseksi suurin kotikentällä.

Jymyn seuraennätys on 30 juoksun ero, joka saavutettiin Kankaanpäässä 1.7.2000 kun Jymy voitti Kankaanpään Mailan juoksuin 33–3.

Jymyn ykköspalkinnon pokkasi Lauri Rönkkö. Jokeri keräsi SiiPeä vastaan komean tehosaldon: 1+7 lyötyä ja kaksi tuotua juoksua.

Jymyssä oli onnistujia laajalla rintamalla. Esimerkiksi loukkaantumisesta talven mittaan kärsinyt Joni Rytkönen onnistui sekä sisä- että ulkopelissä.

Rytkönen sanoi pelin jälkeen, että lauantain onnistumiset harjoituspelissä Kempeleen Kiriä vastaan antoivat luottoa sarja-avaukseen. Jymy teki kevään ensimmäiset juoksunsa edellämainutussa harjoituspelissä.

– Hyvä, että saatiin sisäpeliä rullaamaan ja tilanteita kaikille, Rytkönen summaa.

Joni Rytkönen nauttii, kun katsomossa oli pelin aikana yleisöä. Rytkösen mukaan on ihan eri tunnelma pelata, kun katsomo pitää ääntä. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Ottelussa oli kaikkiian 1 118 katsojaa. Seuraava ottelu Sotkamossa on viikonloppuna Kankaanpään Mailaa vastaan.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.