1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Imatran uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa työnsä syyskuussa perehdytysjaksolla – palkka on 10 000 euroa, kun viransijaisuus alkaa

Imatran uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin työ alkaa kuukauden mittaisella perehdytysjaksolla ja jatkuu sen jälkeen viransijaisuudella. Hän jatkaa virkaa tekevänä siihen asti, että hallinto-oikeus on ratkaissut hänen valintaansa liittyvät valitukset.

Imatran kaupunginjohtajan valinnasta on tehty valituksia hallinto-oikeuteen, joten uusi kaupunginjohtaja aloittaa virkaa tekevänä siihen asti, että valitukset on ratkaistu. Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Imatran uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa työnsä syyskuun alussa perehdytysjaksolla.

Kaupunginjohtajan viransijaisuuden Lindeman ottaa vastaan syyskuun lopulla, 29. syyskuuta, jolloin nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka jää vuosilomille.

Vakituisessa virassa Lindemanin on tarkoitus aloittaa ensi vuoden maaliskuun alussa.

Päätöksestä on kuitenkin jätetty valituksia hallinto-oikeuteen. Jos asian käsittely hallinto-oikeudessa on vielä tuolloin kesken, hän jatkaa virkaa tekevänä siihen asti, että kaupunginvaltuuston päätös on saanut lainvoiman.

Mikäli virkanimitystä koskeva päätös ei saavuta lainvoimaa, Lindemanin virkasuhde päättyy.

Imatran uusi kaupunginjohtaja saa palkankorotuksen, kun hänen viransijaisuutensa alkaa perehdytysjakson jälkeen. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Palkka nousee viransijaisuuden alkaessa

Ari Lindemanin palkka perehdytysjaksolla on 8 700 euroa kuukaudessa. Viransijaisuuden alkaessa palkka nousee 10 000 euroon kuukaudessa.

Sopimuksessa on 12 kuukauden erokorvaus.

Imatran kaupunginhallitus käsittelee Ari Lindemanin johtajasopimusta maanantain kokouksessaan (siirryt toiseen palveluun).

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino käy neuvottelut jatkostaan Imatran kaupungin palveluksessa, sillä apulaiskaupunginjohtajan virka lopetetaan. Kuva: Kalle Purhonen / Yle

Kaisa Heinon jatkosta neuvotellaan

Imatran kaupunki kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että se siirtyy loppuvuoden aikana yhden kaupunginjohtajan malliin. Apulaiskaupunginjohtajan virasta luovutaan, ja kaupunginjohtajan alaisuuteen perustetaan kaksi muuta johtajavirkaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajat käyvät apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon kanssa neuvottelut hänen jatkostaan.