Hyppää sisältöön

Timanttien etsintää varten tehty laaja aluevaraus Jännevirralta itään päin

Kuopion ja Siilinjärven raja-alueelle on tehty laaja varaus timanttien etsintähanketta varten. 17 neliökilometrin alalle tehty varaus antaa etuoikeuden malminetsintäluvan hakemiseen.

Varausalue näkyy kartalla tummennettuna. Kuva: Tukes / Maanmittauslaitos

Kuopion ja Siilinjärven raja-alueelle on tehty varaus timanttien etsintään. Kaikkiaan yli 17 neliökilometrin kokoinen varausalue ulottuu Jännevirran länsipuolelta itään päin, valtatie yhdeksän tuntumasta Kylmälahden ja Ryönän kylien pohjoispuolelle.

Varaaja on Vaasaan rekisteröity Laakso Minerals Oy. Yhtiön hallituksen jäsenet ovat saksan kansalaisia.

Yhtiön tarkoituksena on koota varausaikana alueen geologiset tiedot sekä täydentää niitä tekemällä geologisia havaintoja ja kartoituksia. Maastovierailujen yhteydessä voidaan tehdä vähäistä näytteenottoa maa- ja kallioperästä alueen malmipotentiaalin selvittämiseksi.

Yhtiön suunnitelmissa on hakea alueelle malminetsintälupaa kahden vuoden sisällä. Nyt tehty varaus antaa etuoikeuden malminetsintälupaan, mutta ei vielä malminetsintään, kaivamiseen tai louhimiseen.

Varaus on jo toinen lyhyen ajan sisällä. Kerroimme torstaina toisesta, yksityishenkilöiden enimmäkseen Tuusniemelle tekemästä varauksesta.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.